Wat doet een mondhygiënist?  

De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de tandarts, en proberen goed hun tanden te poetsen. Maar er komt meer kijken bij een goede mondhygiëne. Door regelmatig een mondhygiënist te bezoeken kunt u mondproblemen voorkomen. Een mondhygienst is namelijk een expert op het gebied van preventieve mondzorg.  

Wat voor behandelingen voert een mondhygiënist uit?  

Een mondhygiënist voert veel verschillende handelingen uit. Hij of zij adviseert en geeft voorlichting over de verzorging van uw mond. Daarnaast brengt een mondhygiënist de huidige conditie van de mond in kaart en stelt hier een accuraat behandelplan voor op. Veel mensen krijgen ook een doorverwijzing naar de mondhygiënist voor het verwijderen van tandplank, tandsteen en aanslag. Daarnaast reinigt een mondhygiënist ook de worteloppervlakken. 

 Een mondhygiënist mag ook fluoride aanbrengen en de tanden en kiezen sealen om gaatjes te voorkomen. In opdracht van de tandarts kan de mondhygiënist ook gaatjes vullen of foto’s maken. Een mondhygiënist zorgt dus voor een goed verzorgde en schone mond, en geeft hier ook advies in.  

Wanneer moet ik naar de mondhygiënist?  

In sommige gevallen krijgt u een doorverwijzing van je tandarts, maar dit is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kunt u naar de mondhygiënist. Er zijn een groot aantal problemen in de mond waar u de mondhygiënist voor kan bezoeken. Heeft u bijvoorbeeld last van bloedend tandvlees, of pijn in de mond? Dan is een bezoek naar de mondhygiënist aan te bevelen. Dit is ook het geval bij terugtrekkend tandvlees, u een vieze smaak in de mond heeft, veel last heeft van tandsteen en aanslag, u een droge mond heeft en zo kunnen we nog wel even doorgaan.  

Als u het behoud van uw gebit belangrijk vindt, is het aan te raden om een mondhygiënist te bezoeken.  

Op zoek naar een goede mondhygiënist?  

Bent u op zoek naar een goede mondhygiënist in de omgeving van Nijmegen? U bent bij ons aan het goede adres. Mondzorg Heijen is een onafhankelijke praktijk voor de mondhygiëne. Sinds 2009 is Helma geregistreerd in het KRM (dit is een kwaliteitsregister voor Mondhygiënisten). Hierdoor wordt de kennis altijd up-to-date gehouden.  

Plan dus snel uw eerste afspraak bij ons in. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via de mail.  

 

Mondhygiëne is
erg belangrijk voor
de gezondheid
van uw gebit

Praktijk voor Mondhygiëne

Helma van Dijk

Wanneer is een bezoek aan de mondhygiënist aan te bevelen:

Kwaliteit

Sinds 2009 ben ik geregistreerd in het KRM (= kwaliteitsregister Mondhygiënisten)
Dit betekent dat ik d.m.v. cursussen/ congressen/ nascholing/ vakliteratuur mijn kennis up-to-date houd.
Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen met parodontitis en mensen met (sterke) angst voor de behandeling. Verder heb ik ruime ervaring in het behandelen van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Mondhygiënisten (NVM)

Belangrijk
Meenemen bij eerste afspraak:

Praktijk voor Mondhygiëne Helma van Dijk | Smele 19 | 6598 BE Heijen | Tel: 06-44110688 | Email: mondzorgheijen@hotmail.com

Praktijk voor Mondhygiëne Helma van Dijk

Afspraak maken

 

Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten
KwaliteitsRegister Mondhygiënisten